Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Chaos en plezier bij DevOps Business Simulatie

IMG 3151DevOps werkt!

Afgelopen dinsdag veranderde Promista voor één dag in Parts Unlimited: een bedrijf met grote problemen. Financieel op het randje van de afgrond, veel negatief in het nieuws, grote drukte op de werkvloer en stroperige processen. Het enige dat redding kan brengen is automatisering. Een nieuw systeem dat efficiency een nieuwe definitie geeft, de productie omhoog laat vliegen en de rode cijfers en negatieve publiciteit in één klap omdraaien. Welkom bij The Phoenix Project.

 

Missie
De missie van de deelnemers wordt kort en bondig uitgelegd door trainers Henk Daniel en Paul Wijntjes: in vier ronden moeten zij Parts Unlimited gaan redden van de ondergang. Door slimme werkvormen en een goed systeem te implementeren, maar ook door intussen de organisatie draaiende te houden.

De simulatie, ontwikkeld door GamingWorks en uitgevoerd door Promista, laat teams op een praktische en speelse manier kennismaken met de DevOps principes. De simulatie is gebaseerd op het boek ‘The Phoenix Project’ van Gene Kim, Kevin Behr en George Spafford. Met een team van 10 tot 12 personen wordt er een dag lang gewerkt aan de redding van het bedrijf. Daarbij speelt ieder een eigen rol met eigen belangen en prioriteiten.

Chaos
De eerste ronde was er één met beperkte informatie en heel veel doen. Trainer Henk Daniel lacht: “De eerste ronde was er grote chaos. Logisch ook, want de deelnemers moesten onder grote druk meteen aan de slag met het implementeren van een nieuw systeem, in de al bestaande drukte en problemen van Parts Unlimited.”
Gelukkig hebben de trainers dat in de daaropvolgende ronden weer goedgemaakt. Er kwam steeds meer informatie met handreikingen en tips beschikbaar voor de deelnemers, die ook hun eigen ervaringen in de verschillende reflectiemomenten met elkaar hebben gedeeld.

Al met al was het een bewogen dag met chaos, hard werken, veel lachen, eye-openers en theorie die ineens heel praktisch en toepasbaar wordt. Henk: “Er zijn heel veel mooie leermomenten geweest. Je ziet hoe de theorie voor mensen ineens in de praktijk gaat werken. Elke ronde werd er steeds beter en efficiënter met elkaar samengewerkt.” En Parts Unlimited? Dat is, op het nippertje, van de ondergang gered.

Nieuwsgierig geworden?
Durft u met uw eigen team de uitdaging aan te gaan en de waardevolle DevOps-methode in uw bedrijf te introduceren? Neem dan vandaag nog contact op met Promista en vraag naar de mogelijkheden.

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Als u met René Boscchers persoonlijk contact wilt:

Telefoon: 06 4212 4715
E-mail: rbosschers@promista.nl