Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Training & Opleiding

Portfoliomanagement, programmamanagement, projectmanagement en PMO, het vakgebied is altijd in ontwikkeling. In samenwerking met De Projectacademie biedt Promista Training en Opleiding voor ontwikkeling van de organisatie. Wij beschikken over zeer ervaren trainers om die kennis en methoden over te brengen.
Een belangrijke focus hierbij is om de kennis te laten aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van de cursisten. Leerdoelen kiezen in samenspraak met gewenste leervraag, om de groeiambitie en uitdagingen die het werkveld biedt te ondersteunen. Kennisoverdracht, die daarna direct toepasbaar is de organisatie, dat is het resultaat.

Samenwerking De Project Academie

Promista is medebestuurder van De Project Academie die de trainingen geeft. De Project Academie is in 2009 opgericht om vorm te geven aan het nieuwe werken, waarbij de betere trainers voor zichzelf werken en zich in De Project Academie graag willen verbinden om voor de betreffende klant de meest optimale resultaten te bereiken. Per opdracht beoordeelt Promista met De Project Academie wie de juiste expertise in huis heeft om voor u als klant de kennis die u nodig heeft 'te laten werken'.

Making knowledge work©

Wij zijn pas tevreden als de cursisten de opgedane kennis gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. Promista heeft in samenwerking met De Project Academie een uniek opleidingsconcept ontwikkeld waarbij de leervraag van deelnemers (uitdaging in mijn werk, groeiambitie) gecombineerd wordt met leerdoelen die de organisatie kent. Wij noemen dat Making knowledge work©. De onderwerpen die aan bod komen, worden vooraf in overleg samengesteld. Resultaat is dat er kennisoverdracht plaatsvindt die meteen toepasbaar is in de organisatie.

"DOOR MIDDEL VAN WORKSHOPS HEEFT ER ZICH EEN UITSTEKENDE BASIS GEVORMD OMTRENT HET GEBRUIK VAN DE TOOLBOX."

Miranda van Dort - gemeente Wijk bij Duurstede

PMO

PMO

 Projecten maken steeds meer deel uit van de wijze waarop organisaties het werk organiseren. Daarmee neemt ook de behoefte aan ondersteuning van dergelijke werkzaamheden toe. Vanuit het ProjectManagement Office wordt deze ondersteuning voor projectmanagers georganiseerd. In organisaties wordt steeds meer werkzaamheden uitgevoerd in de vorm van projecten.

Programma- en Projectmanagement

Programma- en Projectmanagement

Of het nu gaat om kennis op het gebied van methodieken in combinatie met Tooling, vaardigheden en een praktische training waarbij de basis gelegd wordt om projectmatig te leren werken, onze ervaren trainers/coaches willen u graag helpen.

Vanuit onze samenwerking met De Project Academie organiseren wij diverse Projectmanagementtrainingen:

 MSP - PRINCE2 - P3O - IPMA - Praktische Projectmanagement - Leergang PM - Agile.

Portfoliomanagement

Portfoliomanagement

Veel organisaties staan voor de uitdaging om continu de toegevoegde waarde van investeringen te beoordelen en daarbij de keuzes te maken tussen investeringen op basis van hun bijdrage aan de strategische doelstellingen. “Doen we de juiste dingen?”, “Zijn de dingen die we doen wel de meest effectieve?”, “Doen we het wel op de goede manier?”.

Greep uit onze klanten

  • Gemeente tilburg
  • Liander
  • OVM
  • Plus Retail
  • Medinova
  • Gemeente Den Haag

Trainingskalender

 TRAININGEN 2018:      

 7, 14, 21 februari 2018 en
 7, 14, 21 maart 2018

 IPMA-C  Locatie n.n.t.b.  Inschrijven
 19 februari en 5, 12, 19 maart 2018  IPMA-D  Locatie n.n.t.b.  Inschrijven
 10 en 11 mei 2018  Masterclass
 PPM
 Locatie n.n.t.b.  Inschrijven
 22 mei en 5, 19 juni 2018  PMO  Utrecht  Inschrijven
 28 mei en 4, 11, 18 juni 2018  IPMA-D  Locatie n.n.t.b.  Inschrijven
 24 september en 1, 8, 15 oktober 2018  IPMA-D  Locatie n.n.t.b.  Inschrijven
 10, 17, 31 oktober en
 7, 14, 21 november 2018
 IPMA-C  Locatie n.n.t.b.  Inschrijven
 30 oktober, 11 en 27 november 2018  PMO  Utrecht  Inschrijven
 8 en 9 november 2018  Masterclass
 PPM
 Locatie n.n.t.b.  Inschrijven
 26 november en
 3, 10, 17 december 2018
 IPMA-D  Locatie n.n.t.b.  Inschrijven

Promista adviseert en begeleidt organisaties met de ontwikkeling en verbetering van portfolio-, programma-, en projectmanagement en PMO. Promista biedt ondersteuning bij de inrichting van de veranderprocessen en draagt zorg voor de borging in de lijnorganisatie.